Dierengroep

Home » Dierengroep

In de dierengroep werken we iedere week met een nieuw dier totdat we alle dieren gehad hebben. We beginnen bijvoorbeeld met de pony’s, gaan door met de kalfjes, een volgende week met de konijnen en zo gaan we alle dieren op de boerderij af! En als wij ze dan allemaal gehad hebben, dan beginnen we gewoon weer opnieuw, want dieren vervelen noooit!

Als we over een dier werken, bijvoorbeeld de kalfjes, dan werken wij een dagdeel met het dier zelf. We beginnen bijvoorbeeld met de kalfjes te aaien, in het hok durven stappen, je hand in de bek van het kalfje steken enzovoort. Wat wij uiteindelijk met het kalfje willen kunnen is met het kalfje lopen!

Zo doen wij dat ook bij de pony’s. Die gaan we eerst aaien, borstelen, ermee wandelen en uiteindelijk rijden!

Voor de konijnen werkt het iets anders. Die verwennen wij lekker de hele dag! We maken speelplekken voor ze en plukken gras.

Als het dagdeel met het dier voorbij is, gaan we over het dier werken. We knutselen een konijnenstaart, we maken een slinger van oude groente voor de kippen, we knutselen een oornummer voor ons lievelingskalfje en nog veel meer!

Kom je ook een keer in onze dierengroep kijken?

Bel ons: 0342-422432

Mail ons: info@grootkootwijk.nl

Van Amerongenweg 9, 3771 LM