De Zorgboerderij

Home » De zorgboerderij

Zorgboerderij ‘Groot Kootwijk’

In de landelijke omgeving tussen Barneveld en Terschuur ligt onze mooie zorgboerderij. Sinds 2009 bieden zorgboer Dick en zorgboerin Corrie de mogelijkheid tot dagbesteding en logeeropvang aan kinderen en jongeren en sinds 2014 is dit uitgebreid met de doelgroep ‘ouderen’. Dick werkt daarnaast fulltime als boer op het bedrijf: hij verzorgt het melkvee, jongvee en de paarden en beheert en bebouwt de weilanden om de boerderij heen.


De grote (woon)boerderij, met ruime tuin en dieren, biedt ruimte voor tal van activiteiten. Voor de kinderen is een grote speelweide met een trampoline, zandbak met waterpomp, grote familieschommel, klimrek en duikelrekken. In de zomer staat er ook een zwembad. Daarnaast is er een ruime keus aan ander speelmateriaal, zoals  skelters, ballen, stoepkrijt, buiten- en binnenspellen, etc. In Erfzicht, een omgebouwde varkensschuur, kunnen zij naar hartenlust sporten en tafelspellen doen. Verder is er een natuurplas waar kinderen kunnen spelen of varen. Ze mogen daarnaast altijd helpen op de boerderij of met de tractor mee het land op. Er is altijd genoeg te doen!

De bloementuin biedt een mogelijkheid tot verschillende werkzaamheden als gras maaien, snoeien en het verwijderen van onkruid. In de moestuin worden verschillende soorten groenten en fruit verbouwd, zoals spinazie, aardappelen, sla, wortelen, rode bieten, boerenkool, courgette, raapstelen, frambozen, aardbeien, rode, gele en zwarte bessen, bramen, peren en pruimen. Al deze groenten- en fruitsoorten moeten verbouwd en verwerkt worden. Op deze manier worden onze deelnemers begeleid terwijl ze met hun handen bezig zijn.

Voor de oudere mensen biedt de zorgboerderij een huiskamer met uitzicht op de stal. Hier kunnen ze met elkaar een spel doen, gezellig koffie drinken en op tijd hun rust pakken. Ook zijn er voor de oudere mensen klusjes te doen, zoals het schoonmaken van de groentes of het rapen van eieren. Daarnaast lezen we de Bijbel met elkaar en zingen we Psalmen.

Bel ons: 0342-422432

Mail ons: info@grootkootwijk.nl

Van Amerongenweg 9, 3771 LM