Boertjes groep

Home » Boertjes groep

De boertjesgroep is een groep waarin je leert hoe je met verschillende soorten dieren om kunt gaan.
We werken het meeste met de kalfjes en pinken, maar we doen ook klussen als varkens overhokken, konijnen, kippen en paarden v

erzorgen en soms helpen we boer Dick bij landbouw-klussen. Je hoort het al: er wordt hard gewerkt in deze groep. Maar gelukkig is dat niet het enige. Je leert niet alleen veel over de dieren, maar je komt ook helemaal bij ze tot rust. We gaan bijvoorbeeld regelmatig bij de kalfjes in het stro zitten of liggen, en soms leest de juf dan een verhaal voor. Maar, we bereiden ons ook voor op de kalfjeskeuring aan het einde van het seizoen! Dat betekent dat we met ze wandelen, ze scheren en wassen, voeren en verzorgen. Hierdoor ziet ‘jouw’ kalfje er mooi uit als de keurmeester op bezoek komt en bouw je een band op met het dier.

In het kort samengevat: in de boertjesgroep leer je alles wat je moet weten van alle dieren op de boerderij! We doen daarnaast veel leuke activiteiten hebben ook wel eens een ‘uitje’ naar een andere boerderij. We zien je graag terug in de boertjesgroep!

Bel ons: 0342-422432

Mail ons: info@grootkootwijk.nl

Van Amerongenweg 9, 3771 LM